Ambibrew Amber verkoopdag

Bijna 1000 Ambibrew’kes verkocht op één dag!!!

Iedereen kon de laatste tijd volgen hoe we ons eigen biertje lietenbrouwen bij Brouwerij Boelens om dit aan de man te brengen bij vrienden, kennissen, sympathisanten en andere bierliefhebbers.

In het “Woordje van de voorzitter” van ons tijdschriftje kon je al lezen dat het bier de deur is uitgevlogen op de verkoopdag van 07/06/2014.

Nog voor we officieel van start gingen om 11.00 uur waren de eerste Ambibrew’kes al verkocht.
Het werd de aankondiging van wat komen zou.
De hele dag kwamen en gingen mensen om ons biertje aan te schaffen.
Koen van café ’t Kruisken bood het bier exclusief in zijn café aan zodat niemand een kat in een zak hoefde te kopen.

Voor wie het gemist heeft…
Tegen half drie waren maar liefst 30 bakken (dozen) bier verkocht en om half vijf ging de 40ste en laatste bak de deur uit! (960 flesjes!)

Het stak ons, de hobbybrouwers van Ambibrew, een hart onder de
riem dat zoveel mensen geïnteresseerd waren en zijn in onze biertjes en onze activiteiten.

We kunnen dus nu al aankondigen dat er zeker dit jaar nog
activiteiten zullen volgen en we er serieus over nadenken om volgend jaar weer een biertje te koop aan te bieden.

Bedankt aan iedereen die er was!

Rochefort 8 ,Trappistenbrouwerij Notre Dame de Saint Rémi (Rochefort)

Een klassieker onder de klassiekers!
Zoiets blind laten proeven door een proefpanel is altijd spannend…

Over etiketten en vormgeving kunnen we hier kort zijn.
Iedereen kent wellicht sobere etiketten van de Rochefortbieren waarop alleen het nummer verschilt.
Een nummer dat overigens geen aanduiding is van het alcoholgehalte, maar wel van het aantal “Belgische graden”.
Dit geeft eerder een aanduiding van de gebruikte hoeveelheid ingrediënten per liter dan van het alcoholgehalte.

Donker bruin bier met een beige fijnmazige schuimkraag.
Zelfs op ons zonnig terras kleurt dit erg donker in het glas.
Voor zover we kunnen zien ook wat gesluierd.

Het aroma is complex. Het bier ruikt zwaar, zoetig, naar snoep en drop.
We ruiken ook mout in het brouwproces, een aroma dat vrij komt wanneer we de mout op temperatuur brengen.

De smaak zet vol aan en is zoals het aroma complex en zoetig, onder meer rozijntjes worden genoemd.
Alcohol dringt de neus binnen.
Dat is niet verwonderlijk met een bier van 9,2% alc.
Toch is in dit bier ook nog hopbitter waar te nemen.
Precies door die hopbitterheid blijft dit bier in evenwicht en trekt het toch nog droog weg.

Eén panellid kon dit bier maar matig appreciëren, hij was van oordeel dat dit bier beter past bij een winters haardvuur dan op een zonnig terras (waar wij zaten) en daar is iets voor te zeggen.

De andere panelleden vonden dit bier een parel aan de Belgische bierkroon en all-time-Rochefort 8-liefhebber

Tom herkende het bier zelfs in een blindproeverij!