UiT op de Avondmarkt (16-09-2011)

Net als vorig jaar kregen we de kans om onze vereniging te promoten met een standje op de cultuurmarkt van de avondmarkt bij de start van Maldegem kermis.

Het is bij Ambibrew de gewoonte om het nuttige aan het aangename te paren. Het nuttige: onze vereniging in de kijker zetten bij de bezoekers van de avondmarkt en interesse wekken voor onze vereniging en onze hobby.
Het aangename: We konden er een biertje aan de man brengen en zelf een biertje degusturen van onze nieuwste creatie: Tom Tripel (ja, we denken nog na over een andere naam).

Enkele factoren staken echter stokken in de wielen. Het was een zachte nazomeravond en er daagde dus veel volk op. Bovendien was er op de hele Markt van Maldegem geen enkele drankgelegenheid voorzien. Dat bracht al dat volk naar ons kraam en bracht onze plannen om zelf rustig een biertje te degusteren dus danig in de war. Na enige tijd raakten we zonder glazen omdat de helft van de aanwezigen op de Markt een lekker Ambibrew-biertje aan het drinken was en tegen kwart voor tien was ook onze biervoorraad uitgeput.

Onze biertjes bleken dus erg succesvol op de avondmarkt en ook onze flyers waren bijna allemaal meegenomen. Alweer veel mensen die op een positieve manier met Ambibrew hebben kennis gemaakt. Missie geslaagd dus, en voor ons was het tijd om samen af te sluiten met een goed biertje op het terras van Pub22

Gentse Strop (Brouwerij Roman Oudenaarde)

Dit bier van brouwerij Roman heeft een vrij opvallend etiket met zilvergrijze achtergrond.
Bij de ontwikkeling van het bier in het voorjaar van 2011 werd duidelijk niet alleen aan het recept gedacht, maar ook aan de nodige marketing. Afgewerkt etiket, bijhorende kroonkurk, mooie glazen…
Het bier zelf is blond en vrij helder hoewel het hergist op de fles. Het parelt sterk en heeft
een fijn witte sterke schuimkraag.
Dit is duidelijk een type “Belgian Strong Ale”. In het aroma ruiken we al iets metalisch, hop en op de achtergrond wat fruit (perzik?).
In de smaak valt vooral het metaal op. Een smaak die in zowat alle bieren van brouwerij Roman
voorkomt (Ename, Sloeber). Deze smaak is nogal overheersend en storend want voor het overige is dit een prima biertje. De smaak evolueert van moutig en “vol op de tong” naar hoppig met een zeer lange hoppige afdronk.
Naar onze mening is dit een fris doordrinkbier. Dit bier kreeg onlangs in Het Nieuwsblad 4 sterren, maar voor ons was het metaal te storend en het “wow-gevoel” bleef weg.