Over onze vereniging

Een woordje uitleg over wie wij zijn en wat onze doelstellingen zijn.

Ambibrew Vzw is een Vereniging die zich inzet om de kunst van het ambachtelijk bier maken te verfijnen.
Wij zijn een groepje vrienden die de interesse hadden om eens een biertje te brouwen.
Zo rond dezelfde periode zijn we begonnen met ons eerste pakketbiertje te brouwen.
Dit was de eerste stap. Het biertje smaakte niet slecht, maar verbeteringen waren zeker nog mogelijk. Na ons tweede pakketbiertje vonden we dat de tijd rijp was voor een grotere uitdaging.

Na wat opzoekingswerk werd er een bier gebrouwen met moutextracten. Het bier smaakte beter maar de interesse was er om een bier te brouwen en alle stappen van het brouwproces te doorlopen.

Zo’n anderhalf jaar na ons pakketbiertje brouwden we dan ook ons eigen bier volgens het volledige brouwprocédé.
Het moet gezegd worden: er is tamelijk wat werk aan, het is vermoeiend en je wordt er vuil van, maar na het ontkurken van één van je zelf gebrouwen biertjes is dat op slag vergeten. Kennissen en vrienden staan versteld als je ze één van je creaties voorschotelt. Een zelf gebrouwen bier, prachtig vinden ze het gewoon.

Na een geslaagd brouwsel inviteren we telkens de groep om onze meningen te geven over het gerstenat en eventuele opmerkingen hierover te maken teneinde het procédé te verfijnen. Het hoeft niet gezegd worden dat het er hier dikwijls nogal lollig aan toe gaat.

Omdat de mensen in onze omgeving interesse begonnen te vertonen in onze activiteten, werd er besloten om een Vzw op te richten met als doel het ambachtelijk brouwen van bier te promoten en de geïnteresseerden kennis te laten maken met ambachtelijk gebrouwen bier. Bij deze werd ook een website opgericht om dit te verwezenlijken.

Op deze website kun je kennis maken met onze Vzw, de leden en natuurlijk kan je er uitleg terugvinden over hoe het bier gebrouwen wordt aan een beproefd recept. Wie weet wordt je misschien aangestoken door het brouwvirus sta je binnenkort zelf in de brouwketel te roeren.

Het dient vermeld te worden dat we nog niet zo heel lang bezig zijn met onze hobby en dat we zelf ook nog veel kunnen en zullen leren, maar naar eigen mening heb ik toch al enkele goede biertjes gedronken bij mezelf en mijn collega-brouwers en zijn we meestal tevreden met de kwaliteit van onze gegiste dranken.

Zo, ik laat U verder onze informatie verkennen. Mocht U vragen of opmerkingen hebben over deze webpagina’s, dan neemt U gerust contact op met de webmaster.

Dank U.

 

Geef een reactie

Ambachtelijk Bier Brouwen